جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 508
سلفی‌گری و سنت‌گرایی: مرجعیت علمی در اسلام مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Emad Hamdeh (عماد حمدة)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: یکی از بحث برانگیزترین موضوعات در اسلام مدرن این است که آیا باید به یک مکتب حقوقی اسلامی [مذهب فقهی] پایبند بود یا مستقیماً از کتاب مقدس پیروی کرد. برای قرن‌ها، مسلمانان سنی اسلام را از طریق چهار مکتب قانونی [مذاهب اربعه فقهی اهل سنت] انجام داده‌اند. با این حال، قرن بیستم شاهد ظهور افرادی بود که مکاتب حقوقی را محکوم کردند و مواردی را که در آن با متون قرآن یا سنت مغایرت دارند برجسته کردند. نمونه این تفاوت ها در بحث های داغ بین محدث الحدیث سلفی محمد ناصرالدین آلبانی و منتقدان سنت گرا اوست. این کتاب به بررسی تنش های بین سلفی ها و سنت گرایان در مورد مرجعیت علمی در اسلام می پردازد. عماد حمده دیدگاهی درونی از مناظرات سلفی ها و سنت گرایان و تفاوت های آنها در مورد روش صحیح تفسیر اسلام ارائه می دهد. او تحلیل مفصلی از ظهور سلفی گری، تأثیر چاپخانه، نقش علما در تفسیر متن، و رویکردهای متفاوت به قوانین اسلامی ارائه می دهد.
شیخ یوسف القرضاوی: مربی معنوی سلفی‌گری معتدل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sagi Polka (ساگی پولکا)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Syracuse University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: شیخ یوسف القرضاوی، یکی از برجسته‌ترین روحانیون اهل سنت در جهان اسلام امروز، بر گفتمان پیرامون موضوعاتی که برای دین اسلام و رابطه اسلام با فرهنگ غرب است، تأثیر می‌گذارد. او به عنوان رهبر معنوی جنبش وسط، صدای جریان اعتدالی در اسلام معاصر است. پولکا در این مجلد به بررسی زندگی و تکامل القرضاوی به عنوان یک محقق مسلمان می پردازد و به همین ترتیب به بررسی فلسفه جنبش وسط می پردازد. با این کار، پولکا wasat.iyya را با دو مکتب رقیب اندیشه اسلامی معاصر - سلفی گری جهادی و لیبرالیسم سکولار - مقایسه می کند و تحلیلی کامل از سنت اسلامی ایجاد می کند. پولکا دیدگاه پانورامیک گسترده ای از این سه گرایش و مواضع آنها در مورد موضوعات اصلی مورد بحث در جهان اسلام ارائه می دهد: اصلاحات اسلامی، دموکراسی و حقوق بشر، فمینیسم، مفهوم جهاد، و حملات انتحاری و کشتار غیرنظامیان. القرضاوی از طریق نوشتن و موعظه خود به مرجع قانونی اسلامی برای حماس و برای نسل کنونی اخوان المسلمین تبدیل شده است، اما همچنان یک شخصیت بحث برانگیز است. در حالی که بسیاری از شاگردان او او را به عنوان مربی معنوی خود تحسین می کنند، دیگران او را به سوء استفاده از منبر و ستاره رسانه ای خود به منظور ترویج تروریسم و ​​خشونت علیه مسلمانان و غیر مسلمانان متهم کرده اند. پولکا به کمک این دوگانگی، تحلیلی جامع و بسیار مورد نیاز از فلسفه القرضاوی و رویکرد مرکزگرایانه در اندیشه اسلامی ارائه می دهد.
قیام مکه: روایت خودی از سلفی‌گری و قیام در عربستان سعودی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nasir al-Huzaimi, ()David Commins (editor) (ناصر الحزیمی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
I.B. Tauris,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در 20 نوامبر 1979، گروه سلفی به رهبری شخصیتی کاریزماتیک به نام جهیمان العتیبی، کنترل مسجدالحرام در مکه، مقدس ترین مکان در جهان اسلام را به دست گرفت. گروه سلفی تلاشی برای ایجاد حکومت اسلامی نداشت. در عوض، اعضای آن بر این باور بودند که آنها بازیگران فیلمنامه ای پیشگویی درباره پایان زمان هستند. پس از دو هفته محاصره، دولت سعودی مسجد را بازپس گرفت، بازماندگان را به زندان انداخت و آنها را در ملاء عام اعدام کرد. قیام مکه روایتی از خودی از خرده فرهنگ مذهبی که قیام مکه را به وجود آورد، ارائه می دهد که توسط یکی از اعضای سابق گروه سلفی، نصیر الحزیمی، نوشته شده است. حظیمی در این قیام شرکت نکرد، اما در یک تهاجم دولتی از اعضای گروه سلفی دستگیر شد و شش سال را در زندان گذراند. او در سال 2011 خاطرات خود را با عنوان «روزهایی با جهیمن» منتشر کرد و جزئی ترین تصویری را که از گروه سلفی و جهیمان داریم ارائه کرد. قیام مکه تأثیرات عمیقی بر عربستان سعودی و جهان اسلام داشت [DC1] [YG2]. دولت عربستان مخالفت فعالان مذهبی را مهار کرد و تلاش هایی را برای تقویت مشروعیت خاندان حاکم به عنوان پاسداران اسلام انجام داد. خاطرات حظیمی پیشینه این منظر مذهبی و سیاسی را روشن می کند و مفصل ترین روایتی است که از گروه سلفی و جهیمان داریم. نسخه انگلیسی با مقدمه و حاشیه‌نویسی که توسط کارشناس دیوید کامینز تهیه شده است کامل می‌شود تا به خوانندگان کمک کند تا ارتباط قیام مکه [DC3] و نحوه انطباق آن با تاریخ جهان اسلام را درک کنند. [DC1]حروف کوچک؟ جهان اسلام [YG2]به پیشنهاد نویسنده تغییر کرد [DC3]قیام مکه
علمای غرب آفریقا و سلفی‌گری در مکه و مدینه: جواب آفریقایی - پاسخ آفریقایی‌ها [کتاب فرانسوی]
نویسنده:
Chanfi Ahmed (چنفی احمد)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill Academic Pub,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: چنفی احمد نشان می دهد که چگونه علمای غرب آفریقا که از استعمار اروپایی منطقه خود گریخته و در مکه و مدینه مستقر شده اند، در آغاز به کار رژیم ملک بن سعود در زمینه تعلیم و گسترش اسلام سلف وهابیت در داخل و خارج کمک کردند. خارج از عربستان سعودی این بر خلاف این ایده رایج است که گسترش عقیده سلف وهابیت را تنها کار علمای نجد (عربستان مرکزی) می دانند. در اینجا می آموزیم که انتشار این دکترین پس از سال 1926 بسیار بیشتر کار علمای سایر نقاط جهان اسلام بوده است که قبلاً این دکترین را به دست آورده بودند و با آموزش و انتشار کتب مرتبط با آن، آن را در کشورهای خود گسترش دادند. علاوه بر این چنفی احمد نشان می دهد که در مورد اصلاحات و رسالت اسلامی (دعوه)، آفریقایی ها فقط مصرف کننده نیستند، بلکه متفکران و طراحان نیز هستند. یادداشت بیوگرافی چنفی احمد در مطالعات اسلامی آموزش دیده و دکترای خود را در تاریخ اجتماعی در EHESS پاریس دریافت کرده است. تا سال 2013 او یک پژوهشگر در Zentrum Moderner Orient (ZMO) در برلین بود. کتاب های او شامل اسلام و سیاست در کومور، پاریس، 2000، نگوما و رسالت اسلامی (دعوا) در کومور و شرق آفریقا است. رویکردی انسان شناختی، پاریس، 2002; گرویدن به اسلام بنیادگرا در آفریقا در جنوب صحرا. مورد تانزانیا و کنیا، پاریس، 2008. خوانندگان دانشمندان و دانشجویان اسلام در غرب آفریقا و خاورمیانه، به ویژه در عربستان سعودی.
سلفی‌گری در لبنان: از سیاست گرایی تا جهادگرایی فراملی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Rabil (رابرت رابیل)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Georgetown University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سلفی گری، متشکل از جنبش‌های اسلامی بنیادگرا که طرفداران آن خود را تنها فرقه «نجات‌یافته» اسلام می‌دانند، کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است، در افکار نادرست باقی مانده است، و علاقه‌های جدیدی را برانگیخته است زیرا سلفی‌ها اخیراً در برخی از کشورهای عربی ادعای قدرت را مطرح کرده‌اند. نبرد علیه رژیم های "کافر" عرب در جریان شورش های اخیر در جهان عرب. رابرت جی. رابیل ظهور و توسعه سلفی گری را به یک جنبش مذهبی برجسته در لبنان، از جمله بنیان ایدئولوژیک و سیاسی-اجتماعی که منجر به سه مکتب مختلف سلفی گری در لبنان شد، بررسی می کند: سلفی های آرام، سلفی های حرکی (فعال). و جهادگران سلفی. نویسنده با تأکید بر منهج (روش شناسی) آنها نسبت به سیاست، تحول ایدئولوژیک سلفی ها را از مخالفان به حامیان تعامل سیاسی بررسی می کند. خصومت آنها با حزب الله، که آن را حزب شیطان می نامند، به دنبال تصرف بیروت توسط این حزب در سال 2008 و حمایت از رژیم ظالم سوریه به طور تصاعدی افزایش یافته است. سلفی‌گرایی در لبنان همچنین نشان می‌دهد که چگونه فعالان و سلفی‌های جهادی در پاسخ به ضعف سیاسی رهبری سنی‌ها، با حمایت از خشونت و جهاد، امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را تهدید کرده‌اند. این کتاب با تکیه بر سفرهای تحقیقاتی میدانی، مصاحبه‌های شخصی و منابع اولیه عربی، رابطه بین ایدئولوژی‌های مکاتب مختلف سلفی گری و عملکرد آنها را در رابطه با سیاست لبنان بررسی می‌کند. این کتاب باید مورد علاقه دانشجویان و دانش پژوهان جنبش های اسلامی، امور بین الملل، سیاست و مذهب، و گروه های رادیکال و تروریسم باشد.
جهاد در غرب: ظهور سلفی‌گری مبارز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Frazer Egerton (فریزر اجرتون)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سلفی گری ستیزه جو یکی از مهم ترین جنبش های سیاسی امروز است. متأسفانه اهمیت آن با درک مطابقت داده نشده است. برای شروع به پرداختن به این کمبود دانش، این کتاب استدلال می‌کند که، به‌جای تعقیب عمدتاً غیرمفید «دلایل ریشه‌ای» فردی که در بسیاری از ادبیات ارائه شده است، با نگاه کردن به عواملی که یک تصویرسازی سیاسی خاص را فعال و تسهیل کرده‌اند، بهتر است. . این تصویر سیاسی، تصویری است که به افراد اجازه می‌دهد تا خود را اعضای جدایی‌ناپذیر نبرد جهانی بین نیروهای اسلام و غرب تصور کنند، چیزی که در قلب سلفی گری مبارز قرار دارد. فریزر اجرتون نشان می‌دهد که چگونه همه‌جای رسانه‌های مدرن و رواج جنبش، امکان تبدیل باورهای موجود را به ایدئولوژی حامی سلفی‌گری مبارز علیه غرب در میان مسلمانان غربی فراهم کرده است.
سلفی‌گری جهانی: جنبش دینی جدید اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roel Meijer (editor) (رول مایجر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford Univ Pr,
چکیده :
ترجمه ماشینی: «سلفی گری» و «سلفی گری جهادی» به گرایش های اعتقادی مهمی در اندیشه اسلامی معاصر تبدیل شده اند، با این حال غرب تا حد زیادی نتوانسته است تعریف پیچیده و دقیقی از این جنبش ها ارائه دهد. مشارکت کنندگان در سلفی گری جهانی نه تنها تفاوت های موجود در مکاتب سلفی، بلکه جریان های وسیع تری از اندیشه اسلامی را که این جریان را تشکیل می دهند، به دقت ترسیم می کنند. آنها هم جلوه های منطقه ای پدیده و هم دکترین های مشترک و اساسی آن را بررسی می کنند. تحلیل‌های آن‌ها دوگانگی و پیچیدگی‌های ذاتی سلفی‌گری را برجسته می‌کند - «باستان‌کردن عتیقه» که تفکر اسلامی را به عصر مدرن آورده و در عین حال رابطه‌اش را با اعتباری قدیمی‌تر و ناب‌تر حفظ کرده است. سلفی گری جهانی با تأکید بر تنش های ظریف بین آرمان های محلی و جهانی در "روش سلفی"، جنبش را مانند هیچ مطالعه دیگری در حال حاضر بررسی می کند.
بازاندیشی سلفی‌گری: شبکه‌های فراملی علمای سلفی در مصر، کویت و عربستان سعودی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Raihan Ismail (ریحان اسماعیل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: سلفی گری به عنوان یکی از منابع ایدئولوژیک اصلی خشونت افراطی انجام شده توسط گروه های جهادی مورد بررسی قرار گرفته است. مجموعه قابل توجهی از ادبیات در مورد شبکه های جهادی فراملی، به ویژه پس از حملات 11 سپتامبر در ایالات متحده، وجود دارد. این بحث ها شامل رادیکالیزه کردن تفکر سلفی توسط نظریه پردازان جهادی و علما است. با این حال، سلفی گری یکپارچه نیست. این شامل جریان های متعددی است، و بررسی این جریان ها برای درک تأثیر آن بر جوامع مسلمان بسیار مهم است. علاوه بر جهادی‌های سلفی - کسانی که خشونت را تایید می‌کنند - دو گرایش گسترده دیگر در سلفی گری وجود دارد: آرام‌گرا و فعال. سلفی های ساکت گرا یک سنت غیرسیاسی را تایید می کنند و فعالیت سیاسی را به هر شکلی غیرقابل قبول می دانند. سلفی های فعال از تغییرات سیاسی مسالمت آمیز حمایت می کنند. هر جریانی توسط علما رهبری می شود که به عنوان حافظ سنت های سلفی دیده می شود. علمای ساکت و فعال در جوامع خود مشارکت فعال دارند. مطالعات انجام شده در مورد این روحانیون به ویژه کشوری بوده و بر تأثیر و ماهیت سلفی گری و پویایی آن در آن کشورها تمرکز دارد. ریحان اسماعیل در کتاب بازاندیشی در سلفی گری، ریشه ها، تعاملات و پویایی شبکه های فراملی علمای سلفی در منطقه شامل عربستان سعودی، مصر و کویت را ارزیابی می کند و نشان می دهد که علمای ساکت و فعال در فراسوی مرزها برای حفظ و ترویج آنچه می بینند کار می کنند. به عنوان سلفی گری «اصیل» در حالی که شرایط داخلی علما را در نظر می گیرد. این کتاب ارزیابی مجدد دوگانگی ساکت گرا/فعال را ارائه می دهد و استدلال می کند که این دوگانگی در مورد جنبه هایی از تفکر سلفی مانند نگرش نسبت به شیعه و مسائل اجتماعی در جوامع مسلمان صدق نمی کند.
سلفی‌گری پس از بیداری اعراب: مبارزه با قدرت مردم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Francesco Cavatorta (editor), Fabio Merone (editor)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: یکی از جالب ترین پیامدهای بیداری اعراب، نقش محوری سلفی ها در تعدادی از کشورها بوده است. به‌ویژه، به نظر می‌رسد که از ساکت‌گرایی سنتی به سمت درجه‌ای از سیاست‌زدایی دور شده است. ورود به صحنه سیاسی احزاب سلفی در مصر، تونس و یمن، و همچنین تمایل به ظاهر فزاینده سلفی‌ها در سایر کشورهای عربی برای ورود به سیاست نهادی از طریق ایجاد احزاب سیاسی، بحث‌های پیرامون چگونگی واکنش را به وضوح نشان می‌دهد. به بیداری در محافل سلفی. این کتاب به تفصیل بررسی می کند که چگونه سلفی گری، چه از نظر الهیات و چه از لحاظ سیاسی، با قیام های اعراب در تعدادی از کشورها مقابله می کند. تمرکز در درجه اول بر این است که چه نوع سیاست زدگی، در صورت وجود، صورت گرفته و چه اشکالی اتخاذ کرده است. همانطور که برخی از مشارکت ها روشن می کنند، سیاسی شدن لزوماً نقش جهاد یا تأثیر سکوت گرایی را کاهش نمی دهد و تنش ها و مبارزات را در دنیای پیچیده سلفی گری آشکار می کند.
سلفی‌گری پاک‌دینی معاصر: مطالعه گروهی سلفی در سوئد [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Susanne Olsson
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Equinox Publishing,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد به مسائل مربوط به اقتدار و اعتبار مربوط به تفاسیر معاصر از اسلام در یک محیط اقلیت می پردازد. سلفی گری یک پدیده چند وجهی و جهانی معاصر است که بیانگر یک موضع تفسیری بنیادگرا است که به نظر می رسد در میان مسلمانان اقلیت رو به رشد است. این کتاب به مطالعه یک گروه سلفی در سوئد می پردازد که به معنای پرهیز از مشارکت سیاسی و نفی جهادگرایی، خالصانه هستند. آنها تلاش می کنند تا از زندگی نسل اول مسلمانان و پیامبر اسلام در محیط اقلیت خود تقلید کنند، جامعه ای که از نظر آنها دارای ویژگی های بی اخلاقی و سرمایه داری است. این گروه جداسازی یا حتی مهاجرت را به عنوان راهبردی توصیه می کند تا مردم را قادر سازد تا زندگی صحیح مسلمانان را برای آمادگی برای آخرت داشته باشند.
  • تعداد رکورد ها : 508