جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 508
تاریخ علم الکلام فی الاسلام
نویسنده:
فضل الله زنجانی؛ تحقیق و تعلق قسم الکلام والحکمة الاسلامیین
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد: الآستانه الرضویه المقدسه، مجمع البحوث الاسلامیه,
تحلیل جامعه شناختی سلفی گری به مثابه یکی از منابع هویت ساز در کردستان ایران
نویسنده:
اعظم آزاده، منصوره؛ بقالی، هاوژین
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
با پایان جنگ سرد و عقب نشینی سوسیالیسم در برابر نظام سرمایه داری و شکست روند نوسازی در بین دولت های جهان اسلام، زمینه برای رشد فکری جریانی ایدئولوژیک و سیاسی در خاورمیانه با عنوان اسلام مقاومت مهیا شد. اگرچه این جریان بدون توجه به مرزهای جغرافیایی و ملی در سراسر جهان حضور پیدا کرده است، به دلیل شرایط سیاسی و مذهبی در برخی مناطق حضوری پررنگ تر و موثرتر داشته است. مناطق کردنشین عراق و بعد از حمله نیروهای ائتلاف در سال 2003 میلادی به عراق، ایران از جمله مناطقی هستند که این جریان فکری و اجتماعی را با عنوان سلفی گری در بین خود پذیرفته اند. این مقاله درصدد است که ضمن معرفی این جریان اجتماعی و تقسیمات درونی آن، به چرایی و چگونگی تبدیل سلفی گری به منبعی هویتی برخی از کردهای اهل سنت ایران بپردازد. بدین منظور، مقاله با بهره گیری از روش مطالعه موردی و استفاده از تکنیک مشاهده همراه با مصاحبه و کدگذاری نظری و مضمونی در میان جمعیت هدف، به گردآوری اطلاعات مورد نیاز در نظام معنایی و جهان بینی و تفکر اجتماعی کردهای سلفی ایران پرداخته است. نتایج نشان می دهد که تفکر سلفی حول محور مفاهیمی همچون توحید، تکفیر، جهاد، طاغوت، آرمان گرایی، شمولیت دین و ... شکل گرفته است. همچنین ساختار و چگونگی سازماندهی سلفی های کرد ایران را می توان در قالب چهار گروه جهادی های رادیکال، جهادی های میانه رو، غیرجهادی های سنتی و غیرجهادی های محافظه کار مقوله بندی کرد. در نهایت و با بهره گیری از اطلاعات به دست آمده به نظر می رسد سلفی گری با تاکید بر مفهوم اعتراض به وضع موجود، با تاکید و پایبندی بر گذشته آرمانی اسلام و با داشتن برچسب تندروی و بنیادگرایی، در واقع نوعی هویت مقاومت مبتنی بر مفهوم شمولیت دین در برابر گفتمان غالب و سکولار جامعه کرد را مطرح می کند و بدین وسیله آن را برای دیگران به نمایش می گذارد.
درگیری، بحران و جنگ در پاکستان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kalim Siddiqui (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK,
منبع اصلی مواد خام افراط گرایی مذهبی و سیاسی چیست؟
نویسنده:
حسن انصاری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
Link to Publisher's Website Salafism and Traditionalism
نویسنده:
Emad Hamdeh
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
کلیدواژه‌های اصلی :
تئودیسه خوش بینی دائمی ابن تیمیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jon Hoover
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
BRILL ,
چکیده :
چکیده ماشینی : فقیه مسلمان ابن تیمیه (متوفی 1328) در مجادله با فلسفه اسلامی، کلام و عقلانی کردن عرفان مشهور است، اما سهم کلامی مثبت او به خوبی درک نشده است. این مطالعه جامع در کلام ابن تیمیه به رفع این نقص کمک می کند. بیان و تحلیل نوشته های ابن تیمیه در مورد عدل و غرض حکیمانه خداوند، عزم الهی و عاملیت انسانی، مسئله شر و روش فقهی در آموزه های کلامی نشان می دهد که او تئودیکی خوش بینی را بیان می کند که در آن خداوند در ذات خود همواره بهترین های ممکن را اراده می کند. جهان از ابدیت این امر تئودیسه ابن تیمیه را از اراده گرایی الهی اشعری، تئودیسه اختیاری معتزلیان و خدای اساساً بی زمان دیگر خوش بینانی مانند ابن سینا و ابن عربی جدا می کند.
اسلام افراطی و احیای الهیات قرون وسطی
نویسنده:
Daniel Lav
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این کتاب با گستره‌ای که شکاف بین مطالعه اسلام کلاسیک و خاورمیانه مدرن را پر می‌کند، بعد الهیاتی عمیق را در رادیکالیسم اسلامی معاصر آشکار می‌کند و ارتباط مستمر الهیات قرون وسطی را با بحث‌های مدرن بررسی می‌کند. این کتاب بر اساس بررسی اندیشه‌های محقق قرون وسطایی تقی الدین ابن تیمیه (متوفی 1328)، نشان می‌دهد که چگونه گسل‌های دیرپای اسلام سنی در نیم قرن گذشته دوباره ظاهر شده و نقش مهمی در این زمینه ایفا کرده است. اپیزودهایی مانند مناقشه قوبیستی در اخوان‌المسلمین، انشعاب بین سلفی‌های رادیکال و سلفی‌های آرام‌گرا، دست کشیدن از ستیزه‌جویی توسط گروه‌های جهادی مصر و لیبی، و رادیکالیزه شدن شورش‌ها در قفقاز شمالی. این اثر مطالعات کلاسیک اسلامی را با آشنایی عمیق با رادیکالیسم معاصر ترکیب می کند و بینش های جدید قانع کننده ای را در مورد ساختار اسلام رادیکال مدرن ارائه می دهد.
اولویت ها و روش های نقد سلفی گری
سخنران:
سید کمال حیدری
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم
چکیده :
در این جلسه، آیت الله حیدری به تبیین برخی مطالب مهم و روش شناختی در مقابلۀ فکری با تفکّر سلفی می پردازد. علامه حیدری یکی از مهمترین ضرورت های علمی و تحقیقی در نقد مکتب سلفیّه را آگاهی محقّقان این رشته از مبانی حدیثی و جرح و تعدیل اهل سنت می داند، زیرا سلفی ها در دهه های اخیر اغلب روایات مورد استناد شیعیان را از نظر سندی تضعیف نموده اند؛ لذا پاسخ علمی و مستدل در مقابل تضعیف های گستردۀ آنان، جز در پرتو شناخت دقیق مبانی رجالی و جرح و تعدیل آنها میسّر نیست.
  • تعداد رکورد ها : 508