جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 80
شرح زیارة أمیر المؤمنين علیه السلام یوم الغدیر
نویسنده:
السید محمد علی الحسینی المیلانی؛ مراجعه وتحقیق السید علی الحسینی المیلانی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دلیل ما,
چکیده :
کتاب حاضر به شرح زیارت امام علی علیه السلام در روز غدیر می پردازد.
کتاب سلیم بن قیس هلالی
نویسنده:
سلیم بن قیس هلالی
نوع منبع :
مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
جامی از زلال کوثر
نویسنده:
محمد تقی مصباح یزدی؛ تحقیق و نگارش محمد باقر حیدری
نوع منبع :
کتاب , سخنرانی
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، مرکز انتشارات,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این کتاب مجموعه ای است برگرفته از سخنان استاد درباره شخصیت ممتاز و پرفضیلت یگانه بانوی اسلام، حضرت فاطمه زهرا(علیها السلام)، و سجایا و سیره اخلاقی آن حضرت. این عناوین در مباحث این کتاب شریف به چشم می خورند: 1. جلوه ای از جمال فاطمه: این بخش ویژگی ها و صفات شخصیتی و اخلاقی حضرت زهرا(علیها السلام) را بررسی می کند. 2. رسالت مجالس ذکر اهل بیت: این بحث ناظر به حکمت و فواید مجالس ذکر و بزرگ داشت اهل بیت(علیهم السلام) و از جمله حضرت زهرا(علیها السلام) است. 3. اسوه پذیری از سیره فاطمی: این بخش از کتاب ابتدا انواع اسوه پذیری های نادرست و روش های اصلاح اسوه پذیری را بیان می کند و در نتیجه بحث، حضرت زهرا(علیها السلام) را الگویی کامل و والا معرفی می نماید. آن گاه عوامل تأثیرگذار بر شخصیت اسوه ها بررسی می شود. این بررسی انواع عوامل تأثیرگذار، از قبیل وراثت، محیط، سن، وجدان اخلاقی را ارزیابی می کند و در نهایت عامل اراده را مهم ترین عامل می شمارد. به مناسبت همین بحث، عوامل مؤثر در شکل گیری شخصیت حضرت زهرا(علیها السلام) بیان شده است و در آخر شیوه اسوه پذیری از سیره فاطمی تبیین می گردد. 4. جلوه هایی زیبا از سیره فاطمی: این بحث، جلوه هایی از عبادت، حجاب، وارستگی، تلاش، جهاد فرهنگی و اخلاق خانوادگی حضرت زهرا(علیها السلام) را یادآور می شود. 5. حماسه فاطمی و عبرت های آن: ولایت مداری و فداییِ ولایت بودنِ حضرت فاطمه(علیها السلام)، خطبه های فصیح و بلیغ آن حضرت، ظلم هایی که بر ایشان رفته است، و نیز علل و ریشه های این ظلم ها (مانند تفرقه، نفاق، سطحی نگری و تأویل ها و قرائت های دینی منحرفانه) از جمله مباحث این بخشِ کتاب اند.
تاملات على اعتاب السیده الزهراء عليها السلام
نویسنده:
العلامة المنار
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بی جا: بی نا,
چکیده :
کتاب حاضر درباره حضرت زهرا سلام الله علیها می باشد و مشخصا درباره ظلم هایی که درباره ایشان شد و قصه پر غصه فدک را طرح و به شبهات حول آن پاسخ داده می شود.
فروغ ولایت
عنوان :
نویسنده:
جعفر سبحانی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
موسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق (ع),
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب فروغ ولایت دارای شش بخش می باشد که به ترتیب عبارتند از: زندگی امام علی علیه السَّلام قبل از بعثت پیامبر صلَّی اللّه علیه و آله و سلَّم؛ زندگی امام علی (علیه السلام) پس از بعثت پیامبر صلَّی اللّه علیه و آله و سلَّم وقبل از هجرت؛ زندگی امام علی (علیه السلام) پس از هجرت وپیش از رحلت پیامبر صلَّی اللّه علیه و آله و سلَّم؛ زندگی امام علی (علیه السلام) پس از درگذشت پیامبر صلَّی اللّه علیه و آله و سلَّم وقبل از خلافت؛ رویدادهای دوران خلافت امام علی (علیه السلام)؛ وقایع پس از نهروان وشهادت امام علیه السَّلام" می باشد.
هدی الملة الی انّ فدک نحلة
نویسنده:
السید محمدحسن الموسوی القزوینی الحائری؛ تحقیق و تعلیق مصطفی الاسکندری
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: باقیات,
چکیده :
اثر حاضر مساله فدک را از ابعاد و زوایای مختلف تاریخی و کلامی مورد بحث قرار داده است. مولف رشته سخن را با تعریف و تبیین موضوع فدک و اینکه پیامبر(ص) از خود اموالی به جای گذارده است یا خیر؟ آغاز می‎کند. وی در صفحات بعدی با استناد به یک سلسله مستندات تاریخی و قراین و امارات دیگر و استفاده از روایاتی که در این زمینه وجود دارد موضوع فدک را اثبات می‎کند. نویسنده در مبحث دوم با استناد و استشهاد به آرا و نظریات دیگر محدثان و برخی دریافت‎ها و برداشت‎های مفسران از آیات قرآنی موضوع فدک را پی می‎گیرد. مولف در فصل پایانی راجع به ارث و میراث، ارث از طرف انبیا به همه اشکالات و شبهاتی که در باب فدک و نیز سهم ذوی القربی طرح شده با توجه به روایت‎های معتبری که در روایت‎های حدیثی آمده جواب می‎گوید.
صحيح من سيرة الإمام علي عليه السلام أو المرتضی من سیرة المرتضی المجلد 4
نویسنده:
جعفر مرتضى عاملي
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: المرکز الإسلامي للدراسات,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
الصحيح من سيرة الامام على علیه السلام به قلم علامه سيد جعفر مرتضى عاملى در قرن معاصر، به زندگى نامه و سيره عملى مولاى متقيان حضرت على ابن ابى‌طالب علیه السلام مى‌پردازد. ساختار كتاب حاضر شامل سه بخش و طى بيست جلد مى‌باشد كه هر بخشى جدا، شامل چند باب و داراى چندين فصل مربوط به خود مى‌باشد. بخش دوم كتاب، شامل 17 باب مى‌باشد. جلد چهارم حوادث صلح حدیبیه تا فتح مکه، جنگ خیبر و رشادت های امیرالمومنین امام علی علیه السلام و مساله فدک و هدیه دادن آن، در این جلد ذکر شده است.
رسالة حول الحديث نحن معاشر الأنبياء لا نورث
نویسنده:
تألیف الشیخ المفيد محمد بن محمد بن النعمان البغدادي؛ تحقيق مالك المحمودي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: المؤتمر العالمي لآلفية الشيخ المفيد,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
رسالة حول حديث نحن معاشر الأنبياء لا نورّث تألیف شيخ مفيد، ابوعبدالله، محمد بن محمد بن نعمان ابن معلم عكبرى بغدادى (336 - 413 هجرى). نقد و بررسى روايتى كه ابوبكر از پيامبر نقل كرده كه: «ما پيامبران چيزى براى فرزندان خود به ارث نمى‌گذاريم و هرچه باقى بگذاريم حكم صدقه بر آن جارى است و به فرزندانمان نمى‌رسد». اين كتاب، كتابى كوچك، در 6 صفحه است و در پايان آن نيز سخنان برخى ديگر از علما مانند قرطبى، فخر رازى، علامه حلى، علامه امينى، ابن ابى‌الحديد و سيد شرف‌الدين درباره فدك آمده است. شيخ مفيد در اين كتاب بحث از سند روايت نمى‌كند و فرض را بر صحت آن مى‌گذارد و اشكالات دلالى آن را مطرح مى‌كند. وى در دلالت اين روايت احتمالات گوناگونى را مطرح مى‌كند كه برخى از آنها موافق با قرآن است ولى مقصود مخالفان اهل بيت عليهم‌السلام را نمى‌رساند.برخى ديگر هم كه مقصود آنان را مى‌رساند مخالف قرآن است. شيوۀ شيخ مفيد در اين كتاب مانند ديگر كتاب‌هاى كلامى ايشان است.وى با استدلال‌هاى عقلى و استناد به آيات قرآن ديدگاههاى خود را به اثبات مى‌رساند.
چرا امام علی (ع) بعداز جریان سقیفه از آیات قرآن خصوصا آیه  3سوره مائده که در مورد واقعه غدیر خم است به نفع خود استدلال نکردند، اما حضرت زهرا(س) بعداز غصب فدک و حقشان به مسجد رفته و با آیات الهی استدلال نمودند؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
سقيفه كودتا بود و كودتاگران سقيفه جاهل نبودند تا امام آنان را آگاه نمايد و بر اشتباه و سوء برداشت هم نبودند تا امام با احتجاج و استناد به قرآن و حديث آنان را به راه صواب آرد. آنان خود شاهد شأن نزول اين آيات بودند و بارها و بارها از زبان پيامبر بيان ا بیشتر ...
  • تعداد رکورد ها : 80