جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 49
کنش الهی و ذهن انسان
نویسنده:
Sarah Lane Ritchie
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : آیا ذهن انسان منحصراً غیرفیزیکی یا حتی معنوی است، به گونه ای که نیات الهی بتواند با واقعیت های فیزیکی روبرو شود؟ از آنجایی که دانشمندان علم و دین ده‌ها سال تلاش کرده‌اند تا یک «مشترک علّی» بین خدا و جهان طبیعی را شناسایی کنند، آگاهی انسان اغلب به‌عنوان یک چنین مکان تعامل الهی-انسانی ممتاز بوده است. با این حال، این حرکت دوگانگی شهودی هم با علم معاصر همخوانی ندارد و هم از نظر الهیات ناکافی است. با کنار گذاشتن الگوی طبیعت خدا که توسط نظریه‌های کنش الهی غیرمداخله‌گرایانه معاصر ارائه شده است، فرد آزاد می‌شود تا جایگزین‌های الهیاتی و متافیزیکی را برای درک کنش الهی در ذهن کشف کند. سارا لین ریچی پیشنهاد می‌کند که یک طبیعت‌گرایی خداباورانه قوی‌تر از نظر الهیات، دید قانع‌کننده‌تری از کنش الهی در ذهن ارائه می‌دهد. با تأیید اینکه کاملاً طبیعی بودن به معنای درگیر بودن با حضور فعال خداوند است، می توان فعل الهی را نه تنها در ذهن انسان، بلکه در سراسر جهان طبیعی تأیید کرد.
یوگا و روانشناسی: زبان، حافظه و عرفان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Harold G. Coward
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هارولد کوارد بررسی می کند که چگونه جنبه های روانشناختی فلسفه یوگا برای تحولات فکری شرق و غرب مهم بوده است. یوگا سوتراهای پاتانجالی، بیانیه کلاسیک یوگا شرقی، که برای تفکر و تمرین معنوی هندو، جینا، و بودایی پایه گذاری شده است، در تاکید بر ماهیت و اهمیت فرآیندهای روانی منحصر به فرد است. تأثیر یوگا در آثار متفکر هندی بهارترهاری (حدود ۶۰۰ پس از میلاد) و در میان شخصیت‌های کلیدی روان‌شناسی غربی: بنیان‌گذاران فروید و یونگ، و همچنین فراشخصیت‌گرایان معاصر مانند واشبورن، تارت، و اورنشتاین بررسی شده است. ترسو نشان می‌دهد که چگونه مفهوم یوگای فرآیندهای روان‌شناختی، فلسفه زبان بهارترهاری و الهیات وحی او را ممکن می‌سازد. او در ادامه به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه روان‌شناسی غربی با ترکیب یا رد یوگای پاتانجالی تحت تأثیر قرار گرفته است. پیامدهای این گرایش ها در اندیشه غربی برای عرفان و حافظه نیز بررسی می شود. این تحلیل به بینش قابل توجهی منجر می‌شود، یعنی تفاوت اساسی بین تفکر شرقی و غربی با توجه به اینکه ماهیت انسان محدود یا کمال‌پذیر است، وجود دارد - غرب معتقد است که ما انسان‌ها از نظر روان‌شناختی، فلسفی و معنوی محدود یا دارای نقص هستیم. طبیعت و بنابراین کامل شدنی نیست، در حالی که یوگای پاتانجالی و تفکر شرقی عموماً خلاف آن را حفظ می کنند. پاسخ‌های متفاوت غرب به موضع شرقی، از طرد کامل توسط فروید، یونگ، و هیک، تا درجات مختلف پذیرش توسط متفکران فراشخصی، ذکر شده است.
بحث های معاصر در فلسفه علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christopher Hitchcock (کریستوفر هیچکاک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Blackwell Publishing Ltd,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بحث‌های معاصر در فلسفه علم شامل شانزده مقاله اصلی از نویسندگان برجسته در فلسفه علم است که هر یک از پاسخ مثبت یا منفی به یکی از هشت سؤال خاص دفاع می‌کنند، از جمله: آیا قوانین علوم اجتماعی وجود دارد؟ آیا علل از نظر فیزیکی با اثرات آنها مرتبط هستند؟ آیا ذهن سیستمی از ماژول ها است که توسط انتخاب طبیعی شکل گرفته است؟ بحث های تازه ای را در مورد هشت موضوع بحث برانگیز در فلسفه علم گرد هم می آورد. سوالات مطرح شده عبارتند از: "آیا قوانین علوم اجتماعی وجود دارد؟" "آیا علل از نظر فیزیکی با اثرات آنها مرتبط هستند؟"؛ "آیا ذهن سیستمی از ماژول ها است که توسط انتخاب طبیعی شکل گرفته است؟" هر سوال توسط یک جفت مقاله مخالف که توسط دانشمندان برجسته نوشته شده و به ویژه برای جلد سفارش داده شده است، بررسی می شود. قالب بحث پر جنب و جوش مسائل را به وضوح مشخص می کند و راه را برای بحث بیشتر هموار می کند. به عنوان مقدمه ای در دسترس برای موضوعات اصلی در فلسفه علم معاصر عمل می کند و در عین حال تخیل فیلسوفان حرفه ای را نیز به خود جلب می کند.
آنتون مارتی و فلسفه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Giuliano Bacigalupo, Hélène Leblanc
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing;Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه ویرایش شده از هشت مقاله اصلی، هدف بازگرداندن کانون توجه آنتون مارتی را دنبال می کند. این کار را با قرار دادن چهره‌های برجسته در بحث معاصر انجام می‌دهد که خود را با مهم‌ترین مشارکت‌های مارتی، که از فلسفه ذهن، فلسفه زبان و هستی‌شناسی تا متافیزیک و متافلسفه را در بر می‌گیرد، انجام می‌دهد. کتاب در سه بخش تقسیم شده است. بخش اول به موضوعاتی در فلسفه زبان اختصاص دارد که در طول زندگی مارتی در مرکز تفکر فلسفی او قرار داشتند. بخش دوم به مسئله عینیت و پدیدارشناسی زمان و مکان می‌پردازد که مارتی در سال‌های پایانی زندگی‌اش روی آن کار می‌کرد. بخش پایانی به ملاحظات متافیزیکی و متافلسفی مارتی می پردازد. مخاطبان مورد نظر این کتاب در درجه اول دانشمندان و دانشجویان علاقه مند به بحث های مربوطه معاصر و همچنین محققانی هستند که روی سنت اتریشی کار می کنند.
رازواره‌ای به نام بیماری - گفت‌و‌گویی با دکتر همتی مقدم
نویسنده:
تهیه‌کنندگان: ایمان کیانی و درسا سروی؛ تدوین‌گر: شروین مصورعلی
نوع منبع :
صوت , مناظره،گفتگو و میزگرد
وضعیت نشر :
شنوتو,
چکیده :
سال 1851، شخصی به نام کارترایت از بیماری‌ای اسم برد به نام دراپتومانیا (drapetomania)؛ معتقد بود که این بیماری عامل تمایل برده‌های آفریقایی به فرار کردن از دست صاحبشونه، و در اون زمان تحقیقاتی در مورد ریسک‌فاکتورهای این بیماری و نحوه درمانش انجام می‌شد. در حالی که امروز این پدیده به هیچ‌عنوان بیماری در نظر گرفته نمی‌شه، بلکه به عنوان سلامت روانی تلقی می‌شه. این مثال تاریخی، این فرضیه رو در ذهنمون پررنگ می‌کنه که تعریف بیماری و سلامت در زمان‌های مختلف می‌تونه متفاوت باشه و در تعریف این مفاهیم ابعاد مختلفی مثل وضعیت اجتماعی تاثیرگذارن. ما در این اپیزود، با دکتر همتی مقدم، استادیار فلسفه دانشگاه آزاد تهران و نویسنده کتاب فلسفه پزشکی، در این مورد گفت‌وگو کردیم.
خدا، ذهن و معرفت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Moore (اندرو مور)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مضامین خدا، ذهن و معرفت محوری در فلسفه دین هستند، اما اکنون توسط فیلسوفان حرفه ای که قبلاً در این زمینه مشارکتی نداشته اند، مطرح می شوند. این کتاب مجموعه ای از مقالات بدیع از فیلسوفان برجسته و نوظهور است و مرزهای بین فلسفه دین، فلسفه ذهن، متافیزیک و معرفت شناسی را بررسی می کند. معرفی آن، آن را برای تازه واردان به این رشته، به ویژه کسانی که از الهیات به آن نزدیک می شوند، قابل دسترس خواهد کرد. بسیاری از موضوعات کتاب در کانون بحث‌ها - که تا حدی توسط به اصطلاح آتئیست‌های جدید برانگیخته شده‌اند - در فرهنگ معاصر در مورد اینکه آیا داشتن باورهای دینی عقلانی است و نقشی که این باورها می‌توانند یا باید در زندگی مردم داشته باشند، قرار دارند. افراد و جامعه
حیث التفاتی و رویدادهای ذهنی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
P. J Sheehan
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
اهمیت آنچه برای ما مهم است: جستارهای فلسفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Harry G. Frankfurt (هری جی. فرانکفورت)
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجلد مجموعه‌ای از سیزده مقاله اساسی درباره اخلاق، اراده آزاد و فلسفه ذهن است. این مقالات به موضوعات محوری مانند آزادی اراده، مسئولیت اخلاقی، مفهوم شخص، ساختار اراده، ماهیت عمل، ساختار خود و نظریه آرمان های شخصی می پردازند. پروفسور فرانکفورت با تمرکز بر ماهیت متمایز آزادی انسان، می‌تواند مشکلات اساسی را در مورد اینکه انسان بودن چیست و در زندگی به چه چیزهایی باید اهمیت دهد، بررسی کند.
مسائل کلیدی فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
julian baggini: جولیان باگینی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «Philosophy: Key Themes=فلسفه: مضامین کلیدی» - یک راهنمای مبتدی برای درک و نقد استدلال های فلسفی است. هر فصل یکی از پنج موضوع اصلی تحت پوشش دروس فلسفه را معرفی می کند: نظریه معرفت، فلسفه اخلاق، فلسفه دین، فلسفه ذهن، و فلسفه سیاسی.
  • تعداد رکورد ها : 49