جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30255
بررسی تحلیل مردم شناختی زیارتگاه های شهرستان کاشان
نویسنده:
عباس تراب زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
از تعاریف و تحلیل انسان شناسان چینین استنباط می شود که انسان شناسان به دنبال شناخت رابطه دین با فراگردهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جامعه هستند. اماکن مقدس که بقاع امام زاده ها و نیز مناظر طبیعی از قبیل چشمه ها، چاه ها، درختان، کوه سنگ، مزار مشاهیر و عرفا، چهل دخترون و... را در می گیرد محور این مطالعه و پژوهش را شکل می دهد.در بیشتر کوی برزن شهر کاشان و نیز بیشتر نقاط شهری و روستایی این شهرستان زیارتگاه هایی مشاهده می شود که محیط و فضای معنوی و روحانی آن ها نقش زیادی در تسکین و آرامش روحی وروانی انسان دارد و به عنوان «پایگاه اجتماعی» در جامعه نقش ایفا می کنند. بنابراین از آنجایی این پایگاه بر رفتار و کردار انسان تأثیرگذار است، پژوهش و تحلیل آن ضرورتی انکارناشدنی است. گفت‌ وگو و مصاحبه، بیشتر با متولیان، خادمان، هیئت امنای بقعه و زیارتگاه و نیز مطلعان، ریش سفیدان و اهالی محل بوده است. مصاحبه، مشارکت و مشاهده ی مستقیم در آداب زیارت زائرین، تکنیکی بود که برای مطالعه ی شیوه های مختلف حاجتخواهی، متوسل شدن، دخیل بستن و غیره به کار گرفته شده است. زیارتگاه ها کارکردهایی در جامعه دارند. کارکرد اجتماعی، فرهنگی، تاریخی، هنری، اقتصادی، روانی و سیاسیاز این قبیل اند که متداول ترین آن کارکرد روانی است. در واقع کسانی که به زیارتگاه می روند بر مبنای کارکرد روانی آرامش روحی و روانی کسب می کنند.این پژوهش از چهار بخش تشکیل شده که هر بخش خودبه چند فصل تقسیم می شود. بخش اول به کلیات طرح و آشنایی به جامعه ی مورد تحقیق اختصاص دارد.بخش دوم به ادبیات پژوهش متشکل از دوفصل، مطالعات نظری و چهارچوب نظری است که دیدگاه ها و نظریه های انسان شناسان و جامعه شناسان مورد بررسی قرار گرفته است.بخش سوم به معرفی زیارتگاه ها و آیین هایی که در این زیارتگاه هابرگزار می شود، جنبه های اقتصادی و عقاید و باور نسبت به زیارتگاه هاو در نهایت در فصل چهارم به تحلیل یافته ها و کارکرد زیارتگاه ها پرداخته شده است.
بررسی جهت‌‎گیری‌های ویرجینیا وولف درشخصیت های رمان "موج ها" بر اساس تئوری خود دیالکتیکی
نویسنده:
ریحانه کاظمیان مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
این تحقیق تلاش دارد تا مسئله هویت و خود را در اثر موجهای ویرجینیا وولف با اعمال یک تئوری اساسا روان درمانی،خود دیالکتیکی،بررسی کند. این تئوری که توسط هوبرت هرمانس و همکارانش بیان شده است مسئله خود را وجودی متغیر و درعین حال یکتا در نظر میگیرد که براساس دیالکتیک روابط درونی وبیرونینشان داده شده در خود-روایتها ساخته میشود. این تئوری که تنها پلی ست بین مفهوم خود در پراگماتیسم آمریکایی و مفهوم دیالوگ در سنت اروپایی، تئوری جدیدی تلقی نمیشود. از آنجا که شش شخصیت اصلی رمان موجها توسط خود-روایتهای پیوسته شان نشان داده میشوند، اولین تمرکز بحث روی شش شخصیت اصلی داستان است. مسئله بعدی متن است که از همان الگوی روایتگری شخصیتها تبعیت میکندکه همان روایتهای مختلف از موقعیتهای زمانی و مکانی متفاوت است. درمبحث دوم، زاویه دیدها (کانونیسازها) ی مختلف متن با موقعیتگیری یک خود مقایسه خواهند شد ونتیجتا، متن با خود مقایسه میشود. هرکدام از این روایتها درابتدا توسط یک نویسنده (وولف) که قصد داشته شخصیتها را در"تغییر" قراردهد (ریمن-کنن، 2005،ص. 32)ایرادشده اند و نهایتا توسط یک خواننده خوانده و تعبیر میشوند.به سبب اهمیت هر کدام از این رویارویی ها (نویسنده-متن، خواننده-متن)، آخرین مورد بحث بررسی مسئله خود در نویسنده، خواننده، و روابط این دو بر اساس تئوری خود دیالکتیکی خواهد بود. براساس مباحث این تحقیق، شخصیتها در رمان موجها در حال خود-سازی و خود-ارزیابی بی وقفه ای هستند که از روابط دیالکتیکی بین موقعیتهای مختلف دیالکتیکی بیرونی و درونی سود میبرد. این موقعیت های زمانی و مکانی ممکن است به خارج از متن و موقعیت گیری نویسنده اثر (ویرجینیا وولف) و یا هر خواننده احتمالی کشیده شود. رمان موجها از آنجا که هیچ فراروایتی ندارد در فرآیندی مدام از ساختن، واساختن، و دوباره ساختن از طریق صداهای نه تنها شخصیتها بلکه نویسنده و خوانندهاثر است که در موقعیت بخشیدن های مختلف به آن سهیم هستند. به طور قابل ملاحظه ای، موجها هیچگاه یکتابودن خود را از دست نمیدهد در حالیکه تعبیرش از دیدگاه هر کدام از این موقعیتها متفاوت است. موجها، که مشخصا شبیه یک خود دیالکتیکی عمل میکند،شبکه ای از دیالوگ بین نویسنده، متن، و خواننده است که در آن هر کدام از این شرکت کننده ها دیالوگهای درونی مخصوص به خود را دارد که میتواند آن را درگیر این شبکه بزرگتر کند.
بررسی آداب و رسوم اجتماعی در دارابنامه محمد بیغمی
نویسنده:
زینب سادات سیدی مفرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
پایان نامه حاضر درباره بررسی آداب و رسوم اجتماعی موجود در کتاب دارابنامه مولانا محمد بیغمی نویسنده قرن نهم هجری تدوین شده است.به گفته ذبیح الله صفا در جلد اول کتاب دارابنامه، درباره مولانا بیغمی اطلاعات زیادی در دست نیست اما از قرائن موجود در کتاب می‌توان فهمید که او از قصاصانقرن نهم بوده‌ است. وی داستان کهنه ای را که مسلما مربوط به پیش از اسلام و بازمانده از هیئت قدیم بود را از حفظ داشت و در حضور جمع می‌خواند و " محمود دفترخان" آن را می‌نوشت و به این ترتیب کتاب دارابنامه ،که در اصل باید "فیروزشاه نامه" یا "کارنامه فیروز شاه پسر داراب"نامیده شود، به وجود آمد.یقینا مو لانا محمد بیغمی خود نیز این داستان را از قصاصان دیگر گرفته بود که ایشاننیز سینه به سینه از پیشینیان خود این داستان قدیمی را آموخته بودند.درباره محتوای داستان باید گفت داراب پسر بهمن پسر اسفندیار پسر گشتاسب از جمله پادشاهان پایانی سلسله داستانی کیانی است که درباره او از ادبیات پهلوی به بعد داستان‌هایی مشهوری نقل شده که از آن جمله می‌توان به داستان "دارا و بت زرین" که گویا به زبان عربی بوده‌است، اشاره کرد.این داراب که در داستان‌های ملی ما پسر بهمن و همای چهرزاد است، پدر دارای دارایان آخرین پادشاه کیانی بود، لیکن در این کتابفرزندش "فیروز شاه" نامیده می‌شودکه پادشاهی جهانگشا است که داستان حول او زندگی وی می‌چرخد.با توجه به تاثیر متقابل ادبیات و جامعه بر یکدیگر بویژه اثرگذاری تحولات اجتماعی بر ادبیات داستانی،که خود برشی از زندگی اجتماعی است در این پایان نامه کوشش شده آداب و رسوم اجتماعی مطرح شده در دارابنامه بیغمی، بدقت استخراج و دسته بندی شود تا از این طریق بخشی از آداب و رسوم رایج در عصر نویسنده برای خوانندگان مشخص شود. براساس محتوای داستان، آدابی که در این پژوهش استخراج شده‌اند؛ عبارتنداز: آداب جنگاوری، نامه نگاری، مذهبی، شکار , عزاداری ، مرگ و میر ، سفر، اسارت ، طالع بینی ، احترام ، پذیرایی از مهمان ، مجالس بزم ، دربار ، عروسی و ازدواج ، کشور گشایی و علوم غریبه و در پایان هم نتیجه گیری مباحث ارائه شده است.
ب‍ررس‍ی‌ م‍ش‍ک‍لات‌ ه‍م‍س‍ر گ‍زی‍ن‍ی‌ دان‍ش‍ج‍وی‍ان‌ (رش‍ت‍ه‌ ع‍ل‍وم‌ اج‍ت‍م‍اع‍ی‌) [پ‍ای‍ان‌ ن‍ام‍ه‌]
نویسنده:
‫س‍ل‍طان‍ی‌، م‍ه‍ری‌
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫ت‍ه‍ران‌: ---,
چکیده :
‫‫ف‍ارس‍ی‌ - ان‍گ‍ل‍ی‍س‍ی‌ در ای‍ن‌ ت‍ح‍ق‍ی‍ق‌ م‍ش‍ک‍لات‌ ه‍م‍س‍رگ‍زی‍ن‍ی‌ دان‍ش‍ج‍وی‍ان‌ رش‍ت‍ه‌ ع‍ل‍وم‌ اج‍ت‍م‍اع‍ی‌ دان‍ش‍گ‍اه‌ آزاد اس‍لام‍ی‌ واح‍د ت‍ه‍ران‌ ش‍م‍ال‌ را م‍ورد پ‍ژوه‍ش‌ و ب‍ررس‍ی‌ ق‍رار گ‍رف‍ت‍ه‌ اس‍ت‌ ج‍ام‍ع‍ه‌ آم‍اری‌ دخ‍ت‍ران‌ و پ‍س‍ران‌ ع‍ل‍وم‌ اج‍ت‍م‍اع‍ی‌ دان‍ش‍ک‍ده‌ م‍دی‍ری‍ت‌ و ع‍ل‍وم‌ اج‍ت‍م‍اع‍ی‌ دان‍ش‍گ‍اه‌ آزاد اس‍لام‍ی‌ واح‍د ت‍ه‍ران‌ ش‍م‍ال‌ اس‍ت‌ و ت‍ع‍داد ن‍م‍ون‍ه‌ ۱۰۰ ن‍ف‍ر ه‍س‍ت‍ن‍د م‍ه‍م‍ت‍ری‍ن‌ م‍ش‍ک‍لات‌ ه‍م‍س‍رگ‍زی‍ن‍ی‌ دان‍ش‍ج‍وی‍ان‌: م‍ش‍ک‍ل‌ اق‍ت‍ص‍ادی‌ و م‍ال‍ی‌، م‍ش‍ک‍ل‌ اج‍ت‍م‍اع‍ی‌، م‍ش‍ک‍ل‌ ادام‍ه‌ ت‍ح‍ص‍ی‍لات‌ ع‍ل‍م‍ی‌، م‍ش‍ک‍ل‌ س‍ن‍گ‌ ان‍دازی‌ و م‍ش‍ک‍ل‌ ت‍راش‍ی‌ ب‍زرگ‍ت‍ره‍ا و اطراف‍ی‍ان‌، م‍ش‍ک‍ل‌ س‍رب‍ازی‌، م‍ش‍ک‍ل‌ وج‍ود ب‍رادران‌ و خ‍واه‍ران‌ ب‍زرگ‍ت‍ر، م‍ش‍ک‍ل‌ م‍س‍ک‍ن‌، م‍ش‍ک‍ل‌ اع‍ت‍م‍اد و اطم‍ی‍ن‍ان‌، م‍ش‍ک‍ل‌ ان‍ت‍خ‍اب‌ ه‍م‍س‍ر اس‍ت‌ ب‍راس‍اس‌ ای‍ن‌ پ‍ژوه‍ش‌ م‍ش‍ک‍لات‌ ه‍م‍س‍رگ‍زی‍ن‍ی‌ در ب‍ی‍ن‌ ج‍وان‍ان‌ ی‍ک‌ م‍ع‍ض‍ل‌ و ب‍ی‍م‍اری‌ اج‍ت‍م‍اع‍ی‌ م‍ح‍س‍وب‌ م‍ی‌ش‍ود و ت‍ا ح‍د زی‍ادی‌ ب‍ر ازدواج‌ ج‍وان‍ان‌ ت‍اث‍ی‍ر گ‍ذاش‍ت‍ه‌ و ازدواج‌ آن‍ه‍ا را ب‍ه‌ ت‍اخ‍ی‍ر م‍ی‌ان‍دازد و دول‍ت‌ و دس‍ت‌ ان‍درک‍اران‌ آن‌، ب‍رن‍ام‍ه‌ ری‍زی‍ه‍ای‌ آن‍ه‍ا، رس‍ان‍ه‌ه‍ای‌ گ‍روه‍ی‌ و ... ت‍ا ب‍ه‌ ح‍ال‌ ن‍ت‍وان‍س‍ت‍ه‌ان‍د در زم‍ی‍ن‍ه‌ رف‍ع‌ ی‍ا ک‍م‌ ک‍ردن‌ م‍ش‍ک‍لات‌ ازدواج‌ ج‍وان‍ان‌ اق‍دام‍ات‍ی‌ در ح‍د خ‍ود ان‍ج‍ام‌ ده‍ن‍د.
تعامل امام علي (ع) با مخالفان
نویسنده:
‫ویسمه، اعظم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
چکیده :
‫جايگاه رفيع وشخصيت والاى على (ع) در فرهنگ شيعه ونياز هميشگى جامعه مسلمين، به خصوص جامعه ما در عصر حاضر، به الگوگيرى از روش‏هاى سياست گذارى وحكومت دارى امام على (ع)، ما را بر آن داشت كه به بررسى وتبيين يكى از جنبه‏هاى زندگى اجتماعى وسياسى ايشان بپردازيم. امام على (ع) در دوران حيات رسول اكرم (ص)، لياقت وشايستگى خود را براى رهبرى پس از ايشان، نشان داد وبارها پيامبر (ص)، اين مطلب را به مسلمانان يادآورى كرد. ولى پس از رحلت پيامبر (ص) عده‏اى به مخالفت با امام على (ع) برخاسته وجايگاهى را كه برازنده او بود، تصرف كردند. پس از گذشت سالها، هنگامى كه جامعه مسلمين از الگوى جامعى كه پيامبر (ص) براى آن بنا نهاده بود، فاصله گرفته بود، مردم به امام روى آوردند وبراى سپردن رهبرى، به ايشان پاى فشارى كردند. اما اين برهه از زمان، پايان مخالفتها با امام نبود، بلكه مخالفتها با او ابعاد گسترده‏تر وشدت بيشترى يافت. فزون خواهان وقدرت طلبانى كه تاب تحمل عدل علوى را نداشتند وكوردلانى كه درك وپيروى از سياستهاى حكيمانه امام بر ايشان دشوار بود، به مخالفت با امام برخاستند ومشكلات وموانع فراوانى در برابر او به وجود آوردند. تبيين چگونگى رويارويى امام با اين مخالفان از اهداف ما در اين پژوهش است. مواجهه امام با مخالفان، مسبوق به قواعد وشيوه‏هايى بود كه ما در فصل دوم با عنوان مبانى نظرى وروشهاى اصولى امام (ع) بدان پرداخته‏ايم. سپس در فصل سوم، گزارش كوتاهى از زندگى امام ومرورى بر شايستگى‏ها وسوابق درخشان امام آمده است كه مكمل نحوه نگرش امام به مسائل اجتماعى وانگيزه ايشان از ايفاى نقشهاى كليدى اجتماعى مى‏باشد. در فصل چهارم به ترسيم شخصيت وانگيزه واقدامات مخالفان پرداخته شد، تا شرايط دشوار به وجود آمده، مجسم شود. در فصل پايانى، گونه‏هاى برخورد امام با مخالفان به تناسب نوع مخالفت وانگيزه آنان، از ميان رخدادهاى تاريخى عصر امام على (ع) بيرون كشيده شده وتحت عناوين مدارا، سكوت، نصيحت وخيرخواهى، انتقاد، گفتگو، افشاگرى ونبرد، تفكيك ودسته بندى شده است. برخورد امام با مخالفان، واكنش طبيعى در برابر رفتار نامناسب آنان نبود بلكه عملكرد امام در برابر مخالفان هميشه تابع مصالح اسلام وحفظ اصول آن بود وهمواره مصالح شخصى خود را فداى مصالح اسلام مى‏كرد. امام در برابر اجحاف، اهانت وفشارهاى آنان تا آنجا كه اصول اسلام، مورد تهديد قرار نمى‏گرفت، شكيبايى مى‏ورزيد وبا آنان رفتارى مسالمت‏آميز داشت. سخنان آنان را مى‏شنيد وبا آنان به گفتگو مى‏نشست وبا مخالفان جز به هنگام رويا رويى براندازانه، برخورد جدى نمى‏كرد كه آن هم پس از توجيه كامل واحتجاج وافى بوده است. اصل در سياست علوى در قبال مخالفين، مدارا وپرهيز از خشونت وپرداختن به حل منطقى اختلافات بوده است ونبرد آخرين راهى بود كه به ناچار براى خارج كردن عضو بيمار درمان ناپذيرى كه ساير اعضاى جامعه را نيز در معرض بيمارى ونابودى قرار داده بود، به كار گرفته مى‏شد. اين تحقيق مى‏تواند دست مايه تبيين هر يك از مبانى نظرى وروشهاى اصولى امام وهر يك از گونه‏هاى برخورد امام با مخالفان به طور گسترده و تحليل وتطبيق آن با شرايط كنونى و به كارگيرى در سياست گذاريهاى كلان باشد.
پرتره‌نگاری در تاریخ هنر
نویسنده:
مائده میرزایی عطاآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چهره یگانه تمایز اساسی میان پیکر آدمی و حیوانات است، شاید در نگاه نخست پیکر لخت آدمی تفاوت خاصی با سایر حیوانات نداشته باشد.بالاخص آنجا که فقط فیگور آدمی (منهای چهره) مورد نظر باشد. اما چهره به واسطه‌ی ابعاد سراپا تاریخی خود، به‌واسطه‌ی انعطاف بی‌مانندش در بازنمایی حالات درونی (در تقابل با چهره‌ی صلب و یکنواخت سایر حیوانات) و به واسطه‌ی حک و رسوب تاریخی درون خود واجد اهمیتی خاص می‌شود. خصلت بازنمایی‌کننده و درعین‌حال پنهان‌کننده‌ی چهره و توان آن برای به مادیت بخشیدن به حالات انسانی،رابطه آن با هویت آدمی و ... آن را به موضوعی مهم برای هنرهای تجسمی (نقاشی، مجسمه،عکاسی و...) تبدیل کرده است. بررسی اجمالی تاریخ هرکدام از این هنرها درگیری اساسی آنها با پرتره را به‌خوبی نشان می‌دهد. از نیم‌تنه‌های یونان باستان تا نقاشی‌ها، عکس‌ها و مجسمه‌های عصر حاضر همگی نشان‌دهنده‌ی دلمشغولی هنر و هنرمندان در بازنمایی تصویر انسانی‌ست. برای ورود به دنیای پرترهنگاری بیش از هر چیز میبایست از چیستی آن سخن گفت و فاکتورهایی که آن را از دیگر ژانرهای هنری متمایز میسازد، برشمرد- مولفه‌هایی همچون شباهت، مای‌مه‌سیس، بازنمایی، هویت و رابطه‌ی بین هنرمند، سوژه، مشتری و بیننده- که این خود ما را به حیطه ی کارکرد پرترهها رهسپار میسپارد که برشماری و بررسی این کارکردها را ضروری میسازد بعلاوه مشخص کردن ویژگی‌ها و انواع پرتره‌نگاری نیز از مولفه هایی ست که می بایست در این مطالعه به آن پرداخته شود. در این پایان نامه سعی شده با استفاده از روش های تاریخی، توصیفی و تحلیلی به مواردی که در بالا ذکر شده پرداخته شود تا بتوأن دلایلی منطقی و محکم برای بیان این ویژگی ها و تحلیل ارائه داد تا در نهایت به شناخت بهتر و عمیق تر پرتره نگاری غرب دست یابیم.
شاخصه هاي خوشبختي و بدبختي از منظر دين اسلام و روانشناسي معاصر
نویسنده:
‫جواد مهدوي يگانه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت آموزش حوزه هاي علميه ,
چکیده :
---
رابطه جسم و روح از دیدگاه مولانا و عطار نیشابوری
نویسنده:
نسرین معینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
این پایان نامه پژوهشی است درباره رابطه روح و جسم در آثار مولانا و عطار نیشابوری. از آن جایی که موضوع روح و حقیقت آن و رابطه آن با بدن یکی از موضوعات مهم انسان شناسی عرفانی بوده و اینکه این بحث به صورت گسترده در آثار این دو عارف بزرگ مطرح شده است. در این پایان نامه فصل اول تحت عنوان مبادی تحقیق و فصل دوم آن تحت عنوان روح و نفس در متون عرفانی که در آن نظر عرفا، فلاسفه و برخی از آیات قرآن کریم مورد بررسی قرار گرفته است. فصل سوم زندگی نامه و آثار مولانا، فصل چهارم به بررسی رابطه جسم و روح از منظر مولانا و فصل پنجم زندگی نامه وآثار عطار و فصل ششم به رابطه جسم و روح از نگاه عطار نیشابوری اختصاص یافته است ونتیجه ی حاصله چنین است که از نظر این دو عارف بزرگ روح جوهری است ملکوتی و از عالم قدس که در تن خاکی انسان به مصلحتی هبوط نموده و در پی بازگشت به مأمن اصلی خود و سرمنزل مقصود ،لذا این جهان مادی را به منزله قفسی میداندکه در آن زندانی و غریب بوده و غم فراق و عشق به وصال او را دردمند نموده است . روح از امر پروردگار است و باقی و اصل است و ارتباط آن با بدن خاکی بیشتر از نوع مقابله و تضاد و مخالفت است و گاهی در تعامل با هم ، و همچنین با وجود تضادی که با یکدیگر دارند پیوند و اشتراکاتی نیز میانشان وجود دارد و از یکدیگر متأثر می شوند و مکمل و نیازمند یکدیگرند.و مقصود نهائی این دو عارف بزرگ از طرح موضوعات فوق در قالب تمثیل و حکایت بر جنبه ی هدایتگری و دستگیری انسان و نتیجه گیری های عرفانی و اخلاقی استوار است.
ارائه روشی ترکیبی برای دسته‌بندی موضوعی صفحات وب به صورت خودکار
نویسنده:
یوشا مندنی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
اهمیت دسته بندی موضوعی صفحات وب باعث شده با پیدایش اولین سایت های اینترنتیشرکت های بزرگی مانند یاهو و AOL به فکر ارائه سرویس های فهرست وب که وب سایت های مختلف را با کمک نیروی انسانی بر اساس موضوع دسته بندی می کند بیفتند. با افزایش روز افزون تعداد صفحات وب و عدم امکان دسته بندی صفحات وب به صورت دستی و همچنین پیدایش کاربرد های دیگری برای دسته بندی خودکار صفحات وب از قبیل فیلترینگ هوشمند و ایجاد نسل آینده موتور های جستجو گر، تحقیقاتی در این زمینه صورت گرفته که متاسفانه تا کنون نتیجه ای مطلوب و کاربردی حاصل نشده است. در اکثر تحقیقات پیشین در زمینه دسته بندی خودکار صفحات وب تنها از یک، دو و یا نهایتا سه مورد از ویژگی های قابل استخراج از صفحات وب استفاده گردیده است. از جمله این ویژگی ها می توان به استفاده از خواص تگ هایHTML از قبیل تگ های متا،عنوان صفحات، تگ های تاکید، پیوند ها و صفحات همسایه، آدرس صفحات ، موقعیت مکانی کلمات و فرکانس تکرار آنها و نیز استفاده از تکنیک های آنتالوژیاشاره کرد. در روش پیشنهادی که در این پایان نامه ارائه شده است بر روی ترکیب این موارد تمرکز شده و نشان داده شده است که استفاده همزمان از ویژگی های مختلف می تواند به افزایش دقت دسته بندی صفحات وب کمک کند.
  • تعداد رکورد ها : 30255