جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 96229
وقایع نگاری صد رویداد تاریخی آمریکا در ایران و تأثیر آن بر عقب ماندگی جامعه از سال 1921 تا 2020 میلادی (با تکیه بر منطق مقاومت در حقوق بین الملل) [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Dr. Mohammad Sheta Badra (Iran) 1 Zahra Shirdel (Iran) 2
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: هر جامعه ای در مسیر پیشرفت خود نیازمند ایجاد محیطی مساعد برای رشد و رفاه مردم است و بر اساس این آرامش محیطی زمینه های پیشرفت فراهم می شود. در این میان یکی از عواملی که مانع از توسعه جوامع می شود، بروز عوامل محیطی و ایجاد دشمنی توسط کشورهای دیگر است. مسائلی مانند جنگ، ترور، تحریم و ... از جمله این مسائل هستند که پیشرفت هر جامعه ای را با مشکل مواجه می کنند. این پژوهش با تمرکز بر این موضوع به دنبال شناسایی عوامل عقب ماندگی جامعه ایران است که توسط آمریکا ایجاد شده است. روش و يافته‌ها: در اين پژوهش با رويكرد فلسفه سياسي، از روش تحقيق توصيفي موردي و اسنادي براي بررسي تاريخچه تحليلي استفاده شده است. البته با توجه به اهمیت تقابل آمریکا در تاریخ معاصر ایران طی صد سال اخیر (1921-2020 میلادی)، صدها رویداد تاریخی علیه ایران بررسی شده و در ادامه راهبرد مقاومت در برابر تحریم ها در نظام حقوق بین الملل ارائه شده است. . نتیجه: مشکلاتی که آمریکا در تاریخ معاصر علیه ایران ایجاد کرده است، نشانه یک انحراف تاریخی است. این رفتار خارج از روابط دیپلماتیک باعث می شود یک کشور انواع فشارهای اقتصادی و غیراقتصادی را به کشور دیگر وارد کند که نتیجه آن عقب ماندگی جامعه است و راه حل مقابله با آن تقویت ساختار نظام حکومتی است. .
صفحات :
از صفحه 137 تا 168
تجزیه و تحلیل محتوای مجله بین المللی چند رشته ای زندگی ناب (IMJPL): شماره های 23-32 [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Amir Karimi (Iran) 1 Dr. Mohammad Ali Pargho (Iran) 2
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: هدف این پژوهش، تحلیل محتوای مقالات در مجله بین‌المللی چند رشته‌ای زندگی ناب (IMJPL) و پاسخ به سؤال در مورد ویژگی‌ها و مشخصات مقالات و نویسندگان مقاله است. روش و یافته‌ها: در پژوهش حاضر از روش تحلیل محتوا به عنوان روش توصیفی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش ده شماره منتشر شده مجله IMJPL از زمان ارتقای رتبه مجله و انگلیسی شدن مقالات آن یعنی شماره 23 به شماره 32 می باشد و نمونه آماری این تحقیق شامل 60 مقاله منتشر شده در این شماره ها می باشد. واحد تحلیل، عناوین مربوط به چک لیست های 11 سوالی این پژوهش در فصلنامه بود. روش این تحقیق با مراجعه به عناوین و مطالب، استنادات مقالات و اطلاعات مورد نیاز گردآوری شده است. داده ها با استفاده از ابزار گردآوری و آمار توصیفی مانند طبقه بندی داده ها بر اساس توزیع فراوانی و درصد فراوانی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتیجه گیری: 80 درصد مقالات به صورت گروهی نوشته شده اند، مردان نسبت به زنان فعال هستند و 19 نفر عضو هیئت علمی هستند، همچنین در بین کشورهای شرکت کننده، ایران با 71 نویسنده، 93 درصد مقالات کیفی، 82 درصد مقالات توصیفی- تحلیلی بوده است. ، دانشگاه آزاد اسلامی و جامعة المصطفی العالمیه با ده نویسنده، معنی زندگی با 24 مقاله، کلیدواژه: زندگی با 11 تکرار، بیشترین کمیت را داشته و تحلیل کیفی مقالات نیز مورد بررسی قرار گرفت.
صفحات :
از صفحه 169 تا 189
اندیشه های تربیتی در اسلام و مکتب کنفوسیوس [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Dr. Mohammad Kadkhodaei (China) 1 Prof. Ji Zeng (China) 2
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: آموزش و پرورش در دیدگاه اسلام و مکتب کنفوسیوس جایگاه ویژه ای دارد. اگرچه در هر دو مدرسه تفاوت هایی در زمینه های مختلف وجود دارد، اما از نظر اهداف و انگیزه های آموزشی، تعداد مخاطبان و روش های ایجاد انگیزه، این دو مدرسه به طور قابل توجهی مشابه هستند. از طریق مقایسه آموزش در هر دو مدرسه است که خواننده روشن می شود تا در مورد اهمیت آموزش قضاوت کند و دانش عمیق تر و قابل اعتمادتری در مورد هر دو مدرسه از منظر نظام آموزشی کسب کند. روش و یافته: نویسنده ابتدا مفاهیم و اهداف متفاوت واژه آموزش در هر دو نظام آموزشی را به تفصیل بیان می‌کند، سپس مقاله را با بررسی شیوه‌های برخورد این دو مکتب با مخاطبان تحصیل کرده آغاز می‌کند تا درک عمیق‌تری برای خوانندگان فراهم کند. تفاوت در ایده ها و اهداف آموزشی آنها؛ در نهایت به تشریح جایگاه اخلاق در اجرای تعلیم و تربیت می پردازد. در پایان باید به نتایج زیر اشاره کرد. هر دو مکتب فکری معتقدند که هیچ علمی برای تدریس مناسب نیست. در حالی که اسلام بر واجب بودن تعلیم و تربیت برای هر زن و مرد تأکید می کند، مکتب کنفوسیوس که به روایت تاریخ نظریه «تربیت بدون تبعیض» را ترویج می کند، معتقد است که محتوا و روش تربیت نمی تواند برای همه یکسان باشد. اما آموزش باید بر اساس استعداد و علاقه فراگیران طراحی شود. نتیجه: اسلام و مکتب کنفوسیوس تحصیل علوم بی فکر را بی ارزش و مضر می دانند. آنها پرسیدن سوال را عامل کلیدی آگاهی می دانند. اما پرداختن به مسائل مربوط به تعلیم و تربیت در اسلام و مکتب کنفوسیوس به درک بهتر ابعاد مختلف تعلیم و تربیت و در نتیجه درک متقابل تمدن اسلامی و فرهنگ آموزشی چین منجر خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 27 تا 61
تأثیر رعایت حقوق اعضای خانواده بر تحکیم پیوندهای خانوادگی از منظر دینی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Dr. Mohammad-Mahdi Safouraei Parizi
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی حقوق اعضای خانواده بر اساس منابع دینی و تأثیر رعایت آنها در تحکیم پیوندهای خانوادگی انجام شده است. روش و یافته‌ها: این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، حقوق اعضای خانواده و تأثیر رعایت آنها در تحکیم پیوندهای خانوادگی را از آیات و روایات مربوط به خانواده استنباط می‌کند. این مطالعه نشان می دهد که یکی از عوامل ثبات، آرامش و کارآمدی یک خانواده احترامی است که اعضای آن به حقوق یکدیگر نشان می دهند. بیشتر ناهماهنگی هایی که کارایی خانوادگی را به خطر می اندازد، ریشه در رعایت نکردن حقوق همسران و عدم قدردانی صادقانه از یکدیگر دارد. منابع دینی برای هر یک از اعضای خانواده اعم از زن، شوهر، فرزند، پدر و مادر حقوقی در نظر گرفته اند. به موازات این حقوق، تکالیفی را بر عهده تک تک اعضای خانواده گذاشته اند. بر اساس منابع دینی، رعایت حقوق در کنار انجام وظایف است که موجب استحکام پیوندهای خانوادگی می شود. نتیجه‌گیری: یکی از مواردی که از سرد شدن فضای خانواده جلوگیری می‌کند، پیوندهای خانوادگی را از متلاشی شدن نجات می‌دهد، آگاهی زوجین از حقوق، تکالیف و تکالیف همسر و شفاف‌سازی حدود و انتظارات الزامی و غیر اجباری است. یعنی اگر از همان ابتدا زن و شوهر به خوبی از حقوق یکدیگر و فرزندان خود آگاه باشند و انتظارات خود را بر اساس این شناخت قرار دهند، خانواده کارآمد خواهد بود.
صفحات :
از صفحه 63 تا 100
تحلیل عرفانی رویا و آثار آن در قرآن کریم [مقاله انگلیسی]
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: قرآن کریم همواره منبع پایان ناپذیر حکمت و معارف الهی بوده است که فیلسوفان و عارفان مسلمان با تحقیق و تحلیل آن را برداشته و به اثبات رسانده اند. از جمله موضوعات مهم قرآنی که عارفان مسلمان و در رأس آنها ابن عربی به آن پرداخته اند، رؤیای حقیقی است که پروردگار متعال در کتاب آسمانی خود آیات متعددی را برای آن برگزیده است، به طوری که سوره یوسف با موضوع قرآن در رأس قرآن قرار گرفته است. دید واقعی و تفسیر آن روش و یافته‌ها: در این پژوهش بر آن شدیم تا با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی رویای آیات قرآن، بر اساس دیدگاه عرفانی، منشأ آن را که دارای دو بعد وجودی و دیگری شناختی است، بشناسیم و همچنین به تبیین آن بپردازیم. اثرات بر زندگی انسان نتیجه گیری: بر اساس این پژوهش به این نتیجه رسیدیم که منشأ رویا در قرآن کریم از یک سو با عالم تخیل منقطع و از سوی دیگر به عالم خیال پیوسته پیوند دارد و این امر را با مقام مرتبط می سازد. انسان و آنچه از حضور خیال درمی‌آید که حضوری مستقل است که در آن معانی و ارواح به صورت‌هایی ظاهر می‌شوند. علاوه بر این، آشکار ساختن اهمیت رؤیای واقعی از نظر پیش‌بینی وقایع آینده و جایگاه تعبیرگر خواب در تحقق رؤیا در عالم رؤیت.
صفحات :
از صفحه 101 تا 129
نقد کتاب: «الهیات تحلیلی: مقالات جدید در فلسفه الهیات»، ویراسته الیور دی. کریسپ و مایکل سی. رئا [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Paul A. Macdonald Jr (پل آ. مکدونالد جونیور)
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
صفحات :
از صفحه 679 تا 682
موضوع ماقبل [کتاب انگلیسی]
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
صفحات :
از صفحه 469 تا 470
انهدام اسلامی تمایز وجود و ماهیت [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
سجاد رضوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
بررسی تفسیر صوفیانه قرآن و نظریه هرمنوتیک [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Maryam Musharraf
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تصوف به دلیل رویکردی درون نگر به دین پدید آمد که به دنبال انگیزه عاطفی قوی در رابطه بین خدا و انسان بود. با چنین نگاهی، صوفیان بر اساس تجربه دینی خود به تفسیر قرآن پرداختند و گفتمان خاصی را پدید آوردند که وضعیت روحی آنها را در ارتباط با خدا آشکار ساخت. این گفتمان تفسیری که «زبان حقیقت» نامیده می‌شود، عمدتاً مبتنی بر جنبه‌های فردی و ذهنی بود که حتی می‌توانست برای بسیاری از روحانیون رسمی تحریک‌آمیز به نظر برسد. با این حال، روش‌های ذهنی خاص صوفیان در تفسیر قرآن، از بسیاری جهات با علم هرمنوتیک عصر جدید سازگاری دارد. کشف ابزارهای آزادسازی زبان از ویژگی‌های مشترک استادان بزرگ دوران قدیم، حلاج و ترمذی و غیره و شخصیت‌های برجسته عصر ما، ریکور و هوسرل است. کلیدواژه ها: قرآن، تفسیر صوفیانه قرآن، هرمنوتیک
مباحثه و آزار و اذیت در دادگاه مغول: مناظره شیعیان در زمان اکبر [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
سجاد رضوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 96229